Ασθένιες - Φάρμακα

Σελίδα 1 από 5 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

Ασθένιες - Φάρμακα

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 3:19 pm

λαχάνιασμα στα περιστέρια αγώνων όταν είναι φυσιολογικό και όταν δεν είναι
το λαχάνιασμα στα περιστέρια αγώνων μπορεί να είναι ένας απολύτως φυσιολογικός ρυθμός της αναπνοής, ανάλογα με τις συνθήκες. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ασθένειας ή κινδύνου. Σε αυτή τη σειρά στο άρθρο που γράφω, θα εξετάσουμε στο περιστέρι το αναπνευστικό σύστημα και το πώς προσαρμόζεται για την επιβίωση σε περιόδους στρες η όταν έχει ασθένεια.

Ανατομία του περιστεριού στο Αναπνευστικό Σύστημα

Το αναπνευστικό σύστημα ενός περιστεριού έχει διάφορες λειτουργίες, σε ένα σημείο, παρόμοιο με το δικό μας. Η βασική λειτουργία είναι ότι ο εισπνεόμενως αέρα κατεβαίνει στην τραχεία σε ένα ζευγάρι πνευμόνων. Αλλά, πέρα ​​από τη βασική λειτουργία, υπάρχουν σημαντικές διαφορές, της οποίες πρέπει να μάθουμε για τη διάγνωση του ανώμαλου λαχανιάσματος των ταχυδρομικών περιστεριών.

Το αναπνευστικό σύστημα των περιστεριών εξακολουθεί να είναι κάπως πρωτόγονη από μια εξελικτική σκοπιά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα για το αναπνευστικό σύστημα του. ένα περιστέρι που διανύει μεγάλες αποστάσεις με εκπληκτικές ταχύτητες. Ας δούμε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρώτα απ 'όλα, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα περιστέρια δεν έχουν ένα διάφραγμα, το οποίο είναι μια θήκη μυς που χωρίζει τον θώρακα από την κοιλιακή χώρα. Σε έναν άνθρωπο, οι συμβάσεις διάφραγμα, δημιουργώντας αρνητική πίεση στη θωρακική κοιλότητα, η οποία στη συνέχεια προκαλεί αέρα για να ορμήσει στους πνεύμονες μέσω των αεραγωγών.

Αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας το αναπνευστικό Σύστημα

για την ταχύτητα και την αντοχή

οι σάκοι είναι ένα καταπληκτικό ανατομικό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο περιστέρι να είναι αρκετά έντονη η αντοχή του για πετάξει μεγάλες αποστάσεις.τα διαφανής μπαλόνια ιστού που ανοίγουν από τους πνεύμονες, θύλακες αέρα να καταλαμβάνουν πολύ εσωτερικό χώρο στο σώμα του περιστεριού που όταν είναι γεμάτα με τον αέρα, το περιστέρι είναι ελαφρύ και στην πτήση είναι πολύ δυνατό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που βοηθάει το περιστέρι είναι το γεγονός ότι η ροή αέρα μέσω από τους θύλακες αέρα και με της φρέσκες ​​ροές αέρα μέσω των πνευμόνων και στην εισπνοή και την εκπνοή. Αυτό σημαίνει περισσότερο οξυγόνο που είναι πιο αποτελεσματική η παροχή προς τους ιστούς του περιστεριού. Αυτή η αφθονία του οξυγόνου που δίνει στο περιστέρι τη δυνατότητα να έχει μεγάλη αντοχή και ταχύτητα.

ένας άνθρωπος, αν είναι γρήγορος, μπορεί να κάνει ένα σπριντ 100 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα. Ένα λαγωνικό σκυλί να τρέξει περίπου 300 μέτρα σε 16 δευτερόλεπτα. όμως, σε σύγκριση με ένα αγωνιστικό περιστέρι,είναι μεγάλη η διαφορά και αυτό είναι! τα περιστέρια αγώνων είναι τόσο γρήγορα ακόμα και από το γρηγορότερο λαγωνικό, και μπορεί να διατηρήσει την ταχύτητα για ώρες.

Κλιματιστικό στον αέρα του περιστεριού

οι σάκοι λειτουργούν για να διατηρήσουν τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος και την ενυδάτωση του περιστεριού. Γιατί τα περιστέρια δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες, και υποφέρουν μέσω της εξάτμισης της υγρασίας από το δέρμα τους. Ο τρόπος που ένα περιστέρι δροσίζετε είναι μέσα από την εξάτμιση της υγρασίας από τα τοιχώματα του θύλακα αέρα.

Καθώς το περιστέρι θερμαίνετε , αρχίζει να αναπνέει ταχύτερα, για να αυξήσει τη διαδικασία ψύξης.με το λαχάνιασμα κινείται περισσότερος αέρας πάνω από τους θύλακες αέρα, και πετυχαίνει την ψύξη το περιστεριού. Αυτό είναι φυσιολογικό λαχάνιασμα.

Το περιστέρι χάνει επίσης την υγρασία στη διαδικασία ψύξης έτσι είναι σημαντικό να έχουν πρόσβαση στο νερό.το πόσιμο νερό αντικαθιστά τα χαμένα υγρά και αποτρέπει την αφυδάτωση.

Τώρα έχετε μάθει για το λαχάνιασμα στα ταχυδρομικά περιστέρια ως κανονική λειτουργία, ας δούμε το λαχάνιασμα, ως μέρος της διαδικασίας μιας νόσου. όταν θα σας γράψω την εξήγηση.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ασθένιες - Φάρμακα

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 3:20 pm

εδώ θα σας πω για το αναπνευστικό σύστημα των περιστεριών πάνω στο λαχάνιασμα.
ως προς την διαδικασία μιας νόσου.
πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα αγωνιστικό περιστέρι έχει μια αρρώστια στην αναπνευστική οδό η απόδοση του μειώνεται αισθητά. Ενώ το λαχάνιασμα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι μιας αναπνευστικής λοίμωξης.

Όταν ένα περιστέρι έχει μια λοίμωξη του αναπνευστικού, ο αέρας που είναι στους σάκους αναπτύσσουν μια φλεγμονή. Η φλεγμονή αυτή βλάπτει την εξάτμιση της υγρασίας από τα τοιχώματα θύλακα αέρα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει συνολικά την ενυδάτωση του περιστεριού, που το οδηγούν σε αφυδάτωση ή υπερθέρμανση.

Με μια λοίμωξη του αναπνευστικού, εάν η πολύ υγρασία χάνεται, το περιστερι γίνεται αφυδατωμένο. Από την άλλη πλευρά, εάν η φλεγμονή θύλακα αέρα εμποδίζει την εξάτμιση υγρασίας, το περιστέρι υπερθερμαίνετε.αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε παρατεταμένο λαχάνιασμα.

Εάν το λαχάνιασμα συνεχίζεται, υπάρχει ανεπαρκής οξυγόνο στους ιστούς του περιστεριού. Αυτό δεν είναι το μόνο που το βλάπτει αγωνιστικά το οδηγεί επίσης σε μυϊκές κράμπες.
λαχανιάζοντας και με την παρουσία υποκείμενης νόσου έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αντοχή του περιστεριού. Εάν παρατηρήσετε λαχάνιασμα και μειωμένη απόδοση στα αγωνιστικά σας περιστέρια, ψάξτε και για άλλα συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, όπως υγρά, κόκκινα μάτια, πρησμένα ιγμόρεια, η ρινική καταρροή και το φτέρνισμα. Αντιμετωπίστε την κατάσταση στο περιστέρι σας είναι απαραίτητο.

λαχάνιασμα στα μικρά περιστέρια

Στη μετά-απογαλακτισμό των νέων περιστεριών σας μπορεί να παρατηρηθεί λαχάνιασμα και μια απροθυμία να πετάξει από το κουμάσι. Ενώ αυτά μπορεί να είναι σημάδια μιας αναπνευστικής λοίμωξης, υπάρχουν και άλλοι «φυσιολογική» παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει σε λαχάνιασμα.

Ένας παράγοντας που μπορεί να είναι σημαντικός είναι το γεγονός ότι ο καιρός είναι συχνά ζεστός την θερινή εποχή του έτους και το νεαρό πουλί απλά στερείται τη σωματική ικανότητα να χειριστεί το άγχος από τις καιρικές συνθήκες και την πτήση. Επιπλέον, το μάδημα που συνήθως συμβαίνει είναι μια αίτια που μπορεί να αυξήσει την προσπάθεια που απαιτείται για το πέταγμα.

Αλλά, για άλλη μια φορά, εάν υπάρχουν συνοδευτικά σημάδια μιας αναπνευστικής λοίμωξης,πρέπει πάρουμε έναν πτηνίατρο για να εκτελέσει έναν έλεγχο υγείας. Να γνωρίζετε ότι τα σημεία μιας λοίμωξης του αναπνευστικού μπορεί να είναι κάπως περίπλοκα.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μεγάλα περιστέρια και όχι τόσο στα νέα, διότι μερικά ενήλικα μπορεί να έχουν αναπτύξει μια φυσική ανοσία από πολλούς παρόντες. Τα σημάδια που μπορείτε να παρατηρήσετε είναι το λαχάνιασμα μαζί με μια ελαφρά μείωση στο πέταγμα. Εάν παρατηρήσετε φτέρνισμα σε μεγάλα και νεαρά είναι μια αρκετά αξιόπιστη ένδειξη μιας νόσου η ερεθισμό.

Τι πρέπει να κάνουμε

καλούμε τον πτηνίατρό να κάνει τον υγειονομικό έλεγχο, θα πρέπει να κάνει περιττωματικό έλεγχο. Εξετάζοντας τα περιττώματα με μικροσκόπιο ο πτηνίατρος ψάχνει για ενδείξεις των παρασίτων, όπως τα σκουλήκια ή κοκκίδια. Παράσιτα που θα μειώσουν την ενέργεια του περιστεριού και θα προκαλέσουν πρόβλημα στην υγεία του,που διακυβεύεται μακροπρόθεσμα η υγεία του με την ανάπτυξη τέτοιων οργανισμών ακόμα και βραχυπρόθεσμα με επιπτώσεις στην αντοχή του.

από την καλλιέργεια ακόμα εξετάζεται για υγρό σαράκι.η οτιδήποτε που μπορεί να είναι παρών στη φλεγμονή. ακόμα μπορεί είναι τα λευκά κύτταρα του αίματος από την φλεγμονή των αεραγωγών.

Η θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων σε μικρά περιστέρια

Σε περίπτωση που ο πτηνίατρος ανακαλύψει μια αναπνευστική λοίμωξη σε ένα αρχικό στάδιο συχνά δεν το αντιμετωπίζουμε με φάρμακα. Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού προκαλούνται συνήθως από χλαμύδια και μυκόπλασμα. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η φυσική ανοσία σε αυτούς τους οργανισμούς, πρέπει να επιλέξουμε να αφήσουμε το περιστέρι να το παλέψει μόνο του. Εάν η αναπνευστική λοίμωξη έχει εξελιχθεί σε σημείο που να θέτει σε κίνδυνο το περιστέρι μας, τότε επιλέγουμε την θεραπεία με φάρμακα. Φυσικά, οποιαδήποτε παρασιτική ασθένεια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Κάθε θεραπευτικό πρόγραμμα που κάνουμε θα πρέπει να είναι αυτό που στηρίζει και ενθαρρύνει μια ισχυρή φυσική ανοσία στο νέο περιστέρι μας. γιατί αυτό? μέχρι την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου πρέπει το περιστέρι μας να μπορεί να αντέξει το υψηλό επίπεδο του άγχους και της έκθεσης σε πολλαπλές ασθένειες.λόγου ότι θα έρχεται σε επαφή κατά την μεταφορά με πολλά περιστέρια.

Οι περισσότεροι σίγουρα παρέχουν καλή φροντίδα στα περιστέρια τους αλλά ανά πάσα στιγμή πρέπει να διατηρήσουμε ένα στεγνό και καθαρό κουμάσι. Πάντα να παρέχουμε διατροφική υποστήριξη για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Για να συνοψίσουμε, το λαχάνιασμα σε νεαρά περιστέρια είναι συνήθως το αποτέλεσμα:

Μάδημα
Ζέστη
Η έλλειψη φυσικής κατάστασης
Υπέρβαρος
αν δείτε διαπιστώσετε υπερβολικό βάρος στο περιστέρι σας πρέπει να ασκήσετε τα περιστέρια σας κατά τη διάρκεια της πιο δροσερές ώρες της ημέρας για να δείτε αν το λαχάνιασμα συνδέεται με τον καύσωνα.

Στο επόμενο ποστ που θα γράψω θα σας πω και άλλα για το λαχάνιασμα, θα ρίξουμε μια ματιά στο λαχάνιασμα κατά της διαρκείας μιας αερόβιας άσκησης και θα γράψω πάνω στους τομείς της υγείας και το τη είναι κατάλληλο για τα αγωνιστικά περιστέρια
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ασθένιες - Φάρμακα

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 3:20 pm

Κάθε υγιή περιστέρι και ιδικά στα περιστέρια αγώνων που έχει να πετάξει σκληρά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λαχανιάζει φυσιολογικά. Παράδειγμα σε μια πτήση μαραθώνιου το λαχάνιασμα έρχεται φυσιολογικά,τα περιστέρια λαχανιάζουν για να ανακτήσουν την έλλειψη οξυγόνου που προκαλείται από την έκρηξη της δραστηριότητας.

Θα δείτε συχνά αυτό σε περιστέρια που υποφέρουν από επανειλημμένες επιθέσεις γερακιών. Αυτά τα περιστέρια θα είναι απρόθυμα να εγκαταλείψουν το κουμάσι τους και όταν αναγκαστούν να το πράξουν θα πετάξουν σε στενούς κύκλους γύρω από το κουμάσι, φοβούμενα περαιτέρω εξαιτίας των γερακιών. Κάθε χώρα έχει μια εποχή με υψηλή δραστηριότητα γερακιών και σε αυτή την περίοδο της δραστηριότητας των γερακιών, μπορείτε να δείτε αυτό τον φόβο στη συμπεριφορά των περιστεριών σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (ιδικά αυτοί που έχουν περιστέρια σε χωριά)

Αν παρατηρήσετε θα δείτε ένα υψηλό επίπεδο του φόβου στους αγώνες της ομάδας σας, παρά την μείωση της δραστηριότητας των γερακιών , ο φόβος έχει γίνει συνήθεια. Θα πρέπει να σπάσει η συνήθεια με την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης του περιστεριού στο πέταγμα χωρίς φόβο. Αυτό γίνεται καλύτερα με αυτόν τον σύντομο χρόνο που πετάει για επτά έως δέκα ημέρες. Αυτό θα δώσει επίσης στα περιστέρια σας την άσκησης που χρειάζονται.

Λαχάνιασμα μετά από την άσκηση

Μπορείτε να δείτε κάποια περιστέρια που έχουν μια δυσκολία να συμβαδίσουν με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτά τα περιστέρια μπορούν να λαχανιάζουν μετά από κάθε περίοδο άσκησης. Θα πρέπει να εξετάσετε τα εν λόγω σημάδια μιας πιθανής ασθένειας ή κάποιου τραυματισμού.

Συνολικά, το λαχάνιασμα σημειώνεται σε λίγα περιστέρια μετά από μια εκτίναξη με μεγάλη ταχύτητα αυτό είναι ένα καλό σημάδι.που σημαίνει ότι η ομάδα είναι κατάλληλη στο σύνολό της και πηγαίνει όσο το δυνατόν καλύτερα . Η συχνή άσκηση είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης τους.τα υγιή αλλά και τα ακατάλληλα περιστέρια μόλις ανακάμψουν και τα περιττώματά τους θα είναι φυσιολογικά, το οποίο αποτελεί μια καλή ένδειξη της γενικής υγείας τους.

Όμως, τα περιστέρια που επιστρέφουν λαχανιασμένα και είναι αργά πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει βασική αιτία για το λαχάνιασμα και την έλλειψη αντοχής. Συνεχίζοντας να τα πετάτε άρρωστα θα επιδεινώσει την υγειά τους. Ο χρόνος αποκατάστασης θα είναι αργός και τα περιττώματά τους μπορούν να αλλάξουν από το κανονικό σε πράσινο ή πράσινο υδαρής.

Τέλος, παρακολουθούμε τους μυς των περιστεριών μας. Τα περιστέρια που είναι κατά βάση κατάλληλα, αλλά έχουν ασκηθεί πέρα ​​από τα όρια τους θα εκθέσει τους μυς.αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται μπλε και η αύξηση σε κράμπες. Θα δείτε επίσης αυτό στους μυς των περιστεριών που είναι άρρωστα και αναγκάζονται να πετάνε.

μετα θας σας πω για το λαχάνιασμα κατά τη διάρκεια αγώνων.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ασθένιες - Φάρμακα

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 3:20 pm

τα υγιεί ταχυδρομικά περιστέρια τις ζεστές μέρες θα λαχανιάζουν. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και είναι ο φυσικός τρόπος του περιστεριού για την ψύξη του. Και, είναι απολύτως φυσιολογικό και φυσικό ένα περιστέρι να λαχανιάζει μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Πότε δεν είναι φυσιολογικό; Όταν μια ομάδα που έχει αγωνιστική και αρχίζει ξαφνικά να λαχανιάζει. Η αλλαγή αυτή δείχνει μια πιθανή λοίμωξη του αναπνευστικού. Αν παρατηρήσετε μια απροθυμία να πετάξει ή άλλα συμπτώματα φλεγμονή των αεραγωγών όπως είναι το φτάρνισμα,υπάρχει μια πιθανή μόλυνση.

Ενώ αυτά τα συμπτώματα μπορεί να μην φαίνονται ανησυχητικά,και ακόμα να θυμάστε ότι τα περιστέρια πρέπει να έχουν αναπτύξει μια ισχυρή φυσική ανοσία ακόμα και από μικρά. και ότι έτσι είναι η απάντησή τους στην ασθένεια σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, θα είναι ασυνήθιστο για να δείτε τα προφανή σημάδια λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως π.χ. το ένα μάτι κρύο.

Να είστε σε εγρήγορση για τα ασαφή συμπτώματα όπως φτέρνισμα, λαχάνιασμα και μια ξαφνική απροθυμία να πετάξει και να είμαστε έτοιμη να παρέμβουμε με τον έλεγχο υγείας ενός πτηνιάτρου.

Έλεγχος της ατμόσφαιρας.

Περιορίζει σε μεγάλο αριθμό τα ταχυδρομικά περιστέρια όταν βρεθούν σε μια σχετικά μικρή περιοχή ενός καλαθιού αγώνα που θα παράγει πολλή ζέστη, ακόμη και σε μια δροσερή ημέρα (λόγου των πολλών περιστεριών). Αυτό είναι σίγουρα κατανοητό λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή θερμοκρασία του σώματος ενός περιστεριού (40,7 C είναι η φυσιολογική θερμοκρασία του). Δεδομένου ότι υπαρχή και συνωστισμός σε ένα καλάθι η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα λαχανιάζουν φυσιολογικά.

Κανονικά, εάν έχετε δώσει νερό και επαρκή εξαερισμό, το λαχάνιασμα δεν θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα. Αλλά, αν ο εξαερισμός είναι ανεπαρκής, η υγρασία που εκπέμπεται από θύλακες αέρα των πτηνών θα δημιουργήσει γρήγορα ένα υγρό περιβάλλον.

Όταν η υγρασία αυξάνεται τι συμβαίνει?η λιγότερη υγρασία μπορεί να εξατμιστεί από τις επιφάνειες του θύλακα αέρα. Αυτό σημαίνει ότι το περιστέρι θα χάσει την ικανότητά του να διατηρηθεί το ίδιο δροσερό και γρήγορα θα υπερθερμανθεί. Καθώς το περιστέρι υπερθερμαίνεται, αν δεν έχει πρόσβαση στο νερό,θα πάθει αφυδάτωση σύντομα.

Επαρκής εξαερισμός και νερό

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα περιστέρια θα χάσουν το 50% της ενεργείας τους και μπορεί να αφυδατωθούν σε μόλις 24 ώρες όταν η θερμοκρασία είναι στους 25 C (φανταστείτε σε καύσωνα) αν δεν έχουν πρόσβαση στο νερό. Όμως, δίνουν στους αγώνες στα περιστέρια το νερού που χρειάζεται για να αντέξει της υψηλές θερμοκρασίες χωρίς αφυδάτωση.

Αν κατά την μεταφορά των περιστεριών σας δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στο νερό και με ανεπαρκή εξαερισμό τη μπορείτε να περιμένετε? ένα αφυδατωμένο περιστέρι κατά την άφιξη.το περιστέρι σας θα είναι σε κακή κατάσταση.
με δυο λόγια.
ο σωστός αερισμός με πρόσβαση στο νερό καθ 'όλη τη μεταφορά είναι απαραίτητο για τα μεγάλα αποτελέσματα στους αγώνες.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ασθένιες - Φάρμακα

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 3:21 pm

Τα βακτηρίδια, τα σκουλήκια, τα παράσιτα, μύκητες. Αυτά είναι όλα τα αίτια των ασθενειών των αγωνιστικών περιστεριών. Νόσος μπορεί να επηρεάσει κάθε αγωνιστικό περιστέρι και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα μέσα στο κουμάσι σας. για έναν πετυχημένο εκτροφεία πρέπει να γνωρίζει τα αίτια,τα σημεία και τα συμπτώματα των κοινών νοσημάτων. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις πιο κοινές ασθένειες που είναι γνωστές στα ταχυδρομικά περιστέρια και τα βήματα για την πρόληψη. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, ο κάθε περιστεράς μπορεί να εφαρμόσει μέτρα για τον έλεγχο,και μπορεί να εμποδίζει πολλές από της ασθένειες.

Καρκίνωμα (γνωστός και ως trichomoniasis)

Αιτία και μετάδοση

Καρκίνωμα είναι η πιο κοινή ασθένεια περιστέρι. Προκαλείται από μια flagellated, μικροσκοπικά πρωτόζωα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα δείτε.

Καρκίνωμα συνήθως μεταδίδεται μεταξύ των πτηνών μέσω του πόσιμου νερού. Οι γονείς μπορούν επίσης να μολύνουν τους νέους μέσω της τροφής. Νεαρά περιστέρια είναι πιο ευπαθή, αλλά όλα τα πουλιά είναι πιο πιθανό να πάρει την ασθένεια σε περιόδους στρες.

Σημεία και συμπτώματα του Καρκίνωμα

Μειωμένη δραστηριότητα των περιστεριών

Η απώλεια βάρους
Αύξηση της κατανάλωσης του νερού
Διάρροια
εμφάνιση κίτρινου στο στόμα ή στο λαιμό
Καθώς η νόσος εξελίσσεται, μια stringy βλεννογόνων και αποκρουστική μυρωδιά από το στόμα

Προληπτικά μέτρα

Έλεγχο του στρες
Διατηρεί τακτική σίτιση και τα χρονοδιαγράμματα ποτίσματος
Τακτική απολύμανση της ποτίστρας
Καραντίνα στης νέες αφίξεις για αρκετές μέρες
Δώστε ένα φάρμακο κατά καρκίνωμα σε τακτική βάση, από τον κτηνίατρο που θα σας προτείνει

Κοκκιδίωσης

Αιτία και μετάδοση

Μια άλλη πολύ συχνή νόσος που προκαλείται από ένα πρωτόζωο, κοκκιδίωσης μολύνει έντερα των πουλιών και είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Λίγο πολύ όλα τα περιστέρια μεταφέρουν την ασθένεια, αλλά τα περισσότερα ενήλικα πουλιά έχουν ανοσία αρκετή για να κρατήσει την ασθένεια στο κόλπο και να παραμένουν υγιή.

Ωστόσο, τα νέα πουλιά που μπορούν να μολυνθούν ποιο εύκολα.

Κοκκιδίωσης μεταδίδεται με την κατανάλωση ακάθαρτου νερόυ και μέσα από την επαφή με υγρά περιττώματα πουλιών.

Σημεία και συμπτώματα της κοκκιδίωσης

Απώλεια της όρεξης και λίγη η επιθυμία να πιει νερό.
Η έλλειψη επιθυμίας να πετάξουν. φουσκώνουν σε κούρνιες, συχνά με κλειστά μάτια
Περιττώματα είναι χαλαρά, πρασινωπό και μπορεί να είναι πολύ υδαρής
Η απώλεια βάρους
Θάνατος σε νεαρά πτηνά

Προληπτικά μέτρα

Υγειονομικά μέτρα-κρατήσει το κουμάσι στεγνό και καθαρό,οι ποτίστρες να απολυμαίνονται
Να φυλάσσεται μακριά τις τροφές από πιθανή μόλυνση με περιττώματα
Κρατήστε τις τροφές μακριά από την επαφή με τρωκτικά
Αποτροπή των πτηνών από την κατανάλωση ακάθαρτου νερού από υδρορροές ή λακκούβες λάσπης
Καραντίνα τα νέα περιστέρια για αρκετές μερες
Απολυμάνετε καλάθια αγώνα εβδομαδιαία
Δώστε στην επιστροφή στους δρομείς μια προληπτική θεραπεία αμέσως μετά την επιστροφή τους

E-Coli (γνωστός και ως Collibacillosis)

Αιτία και μετάδοση

Αυτή η εντερική ασθένεια προκαλείται από το βακτήριο E-Coli και είναι πιο διαδεδομένη από ό, τι αρχικά πιστευόταν. E Coli εξαπλώνεται γρήγορα μέσα από το κουμασι, διότι είναι στα περιττώματα και μεταδίδεται μέσω μολυσμένων σωματίδια σκόνης, σε τρωκτικά περιττώματα και από μολυσμένα περιττώματα περιστεριών που έρχονται σε επαφή με τα ένθετα αυγά.

Σημεία και συμπτώματα της E-Coli

Νωθρότητα
Η απώλεια βάρους
Χαλαρά, mucousy, πρασινοκίτρινο περιττώματα, μερικές φορές με μια αποκρουστική μυρωδιά
Μερικα μπορεί να αναπτύξουν ρινική καταρροή και αναπνευστικά προβλήματα
Θάνατος στην ένθετη νέους

Προληπτικά μέτρα

να Διατηρηθεί η καλή υγιεινή στο κουμασι
Κρατήστε τα τρωκτικά μακριά από τροφή και νερό
Κρατήστε τη σκόνη και τα επίπεδα αμμωνίας κάτω

One-Eyed Ψυχρό

Αιτία και μετάδοση

Αυτή είναι μια κατάσταση που συνήθως αρχίζει με ένα ραμφίζουν ή βλάβη στο μάτι. Μονόφθαλμος Ψυχρού εμπίπτει στο αναπνευστικό κατηγορία της νόσου και τα βακτήρια που εμπλέκονται είναι η "γρίπη των χλαμυδίωση" ή εναλλασσόμενου ρεύματος. AC μεταδίδεται μέσω ρινικές εκκρίσεις και τα περιττώματα. Τα βακτήρια μπορούν επίσης να μεταδοθεί μέσω της σκόνης.

Σημεία και συμπτώματα της One-Eyed Ψυχρό

Υδαρής ή mucousy απαλλαγή από το ένα μάτι
Μπορεί να επηρεάσει και τα δύο μάτια
Μάτι μπορεί να κλείσει τελείως

Προληπτικά μέτρα

Διατηρείται καλό εξαερισμό και προσοχή στον υπερπληθυσμό.
Κρατήστε τα επίπεδα σκόνης χαμηλά και άλλα μέτρα υγιεινής στο κουμασι

Παράτυφος (γνωστός και ως Σαλμονέλωση)

Αιτία και μετάδοση

Αυτό είναι ένα άλλο βακτηριακή ασθένεια που προκαλείται από flagellated, κινητά, Gram-αρνητικών βακτηρίων. Είναι κοινή και διαδεδομένη και μπορεί να εισαχθεί στο κουμασι σου, και διαβιβάζονται μέσω:

Περιττώματα των μολυσμένων περιστέρια
Τρωκτικά
Η εισπνοή μολυσμένων σκόνης
Με τις σόλες των παπουτσιών του εκτροφέα του
Κατσαρίδες
Αγριοπερίστερα
Πλέον, τα πουλιά ενηλίκων που έχουν αναρρώσει από παράτυφο μπορούν να συνεχίσουν να είναι φορείς της ασθένειας.

Σημεία και συμπτώματα της παράτυφο

Η ταχεία απώλεια βάρους
Χαλαρά, πρασινωπό περιττώματα
Διόγκωση του αρθρώσεις των ποδιών ή των ποδιών
Πτέρυγα βράζει
"Twisted λαιμό" σύνδρομο, όπως φαίνεται στο PMV
Δυσκολία στην αναπνοή ακολουθούμενη από το θάνατο, κατά την δεύτερη εβδομάδα των αυγών
Αυγό του θανάτου

Προληπτικά μέτρα

Σχολαστική υγιεινή στο κουμάσι
Ο τακτικός καθαρισμός ταΐστρας και ποτίστρας.
Εμποδίζουν την επαφή με τρωκτικά, κατσαρίδες και τα άγρια ​​πτηνά
Η διατήρηση ενός επιπέδου οξύ pH του πατάρι κάτω από 4,0 από οξίνιση τα περιττώματα μέσω της προσθήκης Nolvasan ή παρόμοιο πρόσθετο για το πόσιμο νερό
Εμβολιασμών κατά της Salmonella

Ευλογιά

Αιτία και μετάδοση

Πρόκειται για έναν ιό που από δήγματα εντόμων όπως τα κουνούπια. Όταν τα τσιμπήματα εντόμων το περιστέρι, ο ιός γίνεται στη ροή του αίματός της. Τα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες.

Σημεία και συμπτώματα της ευλογιάς των περιστεριών

Μικρές υπόλευκο κονδυλωμάτων-όπως βλάβες στη φωτιά, ράμφος περιοχή, τα πόδια και τα πόδια
Οι βλάβες μεγέθυνση έως κιτρινωπό προσκρούσεις που μπορεί να στάζουν αίμα

Προληπτικά μέτρα

Μην τη θεραπεία βλαβών-θα στεγνώσει και να πέσουν
Κουνουπιών και να φέρουν τον πληθυσμό ελέγχου μέσα και γύρω από το πατάρι
Μόνο η πρόληψη είναι ο εμβολιασμός

PMV (γνωστός και ως PMV-1)

Αιτία και μετάδοση

PMV-1 είναι μια εξαιρετικά μολυσματική ιογενής λοίμωξη που επηρεάζει μόνο τα περιστέρια. Αυτός ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτατα σε όλο εκατοντάδες και χιλιάδες περιστέρια αγώνων, επειδή περιορίζονται και να αναμειγνύεται σε μεγάλους αριθμούς πριν από αγώνες.

PMV-1 μεταδίδεται με απευθείας γραμμή προς γραμμή επικοινωνίας και με έμμεση επαφή μέσω μολυσμένων ζωοτροφών, του ύδατος ή σκουπίδια.

Σημάδια και συμπτώματα του PMV

Πολύ χαλαρά, υδαρή κόπρανα
Ανορεξία
Κακή συντονισμού
Πτερώματος
Παράλυση του φτερά και τα πόδια
Σε προχωρημένα στάδια, «ραιβόκρανου" συμπτώματα
Θάνατος

Προληπτικά μέτρα

Ο εμβολιασμός είναι η μόνη πρόληψη της PMV-1.

Σημείωση: Το εμβόλιο LaSota δεν εμβολιάζονται κατά της PMV-1. Το εμβόλιο LaSota είναι για την ασθένεια NewCastles, το οποίο σπανίως εμφανίζεται στα περιστέρια.

Περιστέρι της ελονοσίας

Αιτία και μετάδοση

Το περιστέρι της ελονοσίας μεταδίδεται από τη μύγα περιστέρι, το οποίο δαγκώνει το πουλί, καταθέτοντας ένα πρωτόζωο που επιτίθεται στη συνέχεια ερυθρών αιμοσφαιρίων του. Το περιστέρι ελονοσία είναι παρούσα σε περίπου το ένα τρίτο των δοκιμασμένων σμήνη. Δεν υπάρχει θεραπεία, ώστε η πρόληψη είναι ζωτικής σημασίας.

Σημεία και συμπτώματα της ελονοσίας Pigeon

Τα συμπτώματα είναι πολύ αόριστα ώστε να μη είναι ορατά
Dull φτέρωμα
Μειωμένη αγωνιστική απόδοση

Προληπτικά μέτρα

Έλεγχος ο πρωταρχικός φορέας της νόσου-το περιστέρι μύγα
Καραντίνα τα νέα πτηνά

Εξάλειψη πιθανότητα επαφής με τα αγριοπερίστερα

Λοιμώξεις του αναπνευστικού

Αιτία και μετάδοση

Οι Αναπνευστικές λοιμώξεις που προκαλούνται από μολυσματικά βακτήρια και περιλαμβάνουν ασθένειες όπως μυκοπλάσμωση καταρροή and ορνίθωση, που προκαλούνται από χλαμύδια. Τα βακτήρια ζουν στην ανώτερη αναπνευστική οδό και μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθούν.

Πολύ συχνά, πολλά μολυσμένα πτηνά δεν αναρρώνουν πλήρως, και, ενώ αν δεν είχε ενεργό συμπτώματα, αυτά τα πουλιά γίνονται φορείς της ασθένειας. Επειδή τα πτηνά μπορεί να είναι «σιωπηλή» μεταφορείς, είτε έχουν πολύ λίγα ή ήπια συμπτώματα, ο μόνος τρόπος που μπορούν να αντιληφθούμε το άρρωστο περιστέρι είναι μέσα από μια κακή απόδοση αγωνιστικά.

Σημεία και συμπτώματα λοιμώξεων του αναπνευστικού

Απροθυμία για να πετάξει ή κακή αγωνιστική απόδοση
Χαλαρά πρασινωπό περιττώματα
Η απώλεια βάρους
Το λαιμό βλέννα
Ανοίξτε ράμφος και δυσκολία στην αναπνοή
Rasping ή γάργαρο κατά την αναπνοή
Υδαρής οφθαλμικό έκκριμα
Οίδημα στην περιοχή των ματιών
Ρινικό έκκριμα
Air σάκο ή πρήξιμο των καλλιεργειών από τον αέρα παγιδευτεί κάτω από το δέρμα, όπως τα δάκρυα θύλακα αέρα

Προληπτικά μέτρα

Καραντίνα τα νέα πτηνά
Διατηρήστε τον καλό εξαερισμό

Διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα τη σκόνη και τα επίπεδα της αμμωνίας
Διατηρείτε καθαρό από σκουπίδια
Έλεγχος υγρασίας
όχι υπερπληθυσμό.
Περιορίσουν την επαφή με άγρια ​​πτηνά (70% είναι είτε να έχει προσβληθεί ή να έχει μία πάθηση του αναπνευστικού)
Σημείωση: Μην επιχειρήσετε τη θεραπεία ή την πρόληψη λοιμώξεων του αναπνευστικού , με σποραδικές θεραπείες και σε χαμηλές δόσεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γρήγορα αντοχή σε αποτελεσματικά φάρμακα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή φαρμάκου σε οποιαδήποτε και όλες τις θεραπείες.

Ξινή Περικοπή (γνωστός και ως Candida ή τσίχλα)

Αιτία και μετάδοση

Αυτή η μυκητιασική, πεπτική λοίμωξη είναι πολύ συνηθισμένη. Συχνά, είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών.

Σημεία και συμπτώματα της Sour Φυτικής

Μικρές υπόλευκο κηλίδες στο λαιμό (συχνά συγχέεται σαράκι)
Νωθρότητα
Απώλεια της όρεξης
Η απώλεια βάρους

Ο συχνός εμετός, συχνά με μια πολύ αποκρουστική μυρωδιά
Σε πουλιά ενηλίκων, φτερό τραβώντας

Προληπτικά μέτρα

όταν κάνω θεραπεία (σε κάποια άλλη ασθένεια)χρησιμοποιώ ιδιαίτερα συνετά τα αντιβιοτικά
Διατηρήστε ένα υγιεί κουμάσι.
να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός.
Worm Ασθένειες

Αιτία και μετάδοση

Racing πουλιά θα πάρουν τα σκουλήκια μέσα από τη λήψη του αυγά σκουληκιών από το καλάθι και μέσα από την επαφή με άλλα μολυσμένα ταχυδρομικά περιστέρια ή αδέσποτων περιστεριών.

Αν υποψιάζεστε τα σκουλήκια, είναι καλύτερο να έχουμε τα περιττώματα ανέλυσε για τον τύπο του ιού τύπου worm. Τα πιο συνηθισμένα σκουλήκια περιλαμβάνουν:

Roundworms
Μαλλιά σκουλήκια
Στομάχι σκουλήκια τοίχο
Gapeworms
Stronglylids
Την ταινία
Σημεία και συμπτώματα ασθενειών Worm

Θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ιού τύπου worm, ήσσονος σημασίας περιπτώσεις θα δεν παρουσιάζει συμπτώματα

Droopiness
Η απώλεια βάρους
Διάρροια
Αναπνευστικά προβλήματα στην περίπτωση των gapeworms

Προληπτικά μέτρα

Διατηρήστε ένα καθαρό κουμάσι.
Καθιερώστε και να διατηρείτε ένα προληπτικό πρόγραμμα worming
Εξωτερικά παράσιτα

Αιτία και μετάδοση

Υπάρχει μια σειρά των εξωτερικών παρασίτων και των ζημιών που προκαλούν μπορεί να ποικίλει. Εδώ είναι τα πιο κοινά εξωτερικά παράσιτα με μια περιγραφή των βλαβών που προκαλούν:

Αστραπή ψείρες

Το λιγότερο βλαβερές συνολική
Ζημιές σε φτερών που μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως τρύπες στα φτερα, που θα επηρεάσει την απόδοση και την εμφάνιση στα ταχυδρομικά περιστέρια

Κοινή Κόκκινο άκαρι

Σε περίπτωση που είναι εγκατεστημένο στο κουμάσι, μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα
Κρύβετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, βγαίνουν τη νύχτα για να δαγκώνουν και να τρέφονται με το αίμα του περιστεριού κατά την
ανάπαυσης των περιστεριών.
Μπορεί να εξαπλωθεί μια ποικιλία ασθενειών που οφείλονται στο γεγονός ότι είναι από το αίμα και το πιπίλισμα

Pigeon Fly

Πιο επικίνδυνο το ότι μπορεί να είναι η αιτία της ελονοσίας Pigeon
Ένα παράσιτο που ζει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του με τα περιστέρια
Γεννά τα αυγά της στο κουμάσι, αυξάνονται σε αριθμό
συχνά και προκαλούν μεγάλη ενόχληση των πτηνών

Προληπτικά μέτρα

Καραντίνα στα νέα πτηνά

Διατηρήστε καθαρό το κουμάσι για να αποθαρρύνουν τα ακάρεα και οι μύγες από τα αυγά τους
Συνολικά, η ορθή διαχείριση του κουμασιού είναι απαραίτητη ως βάση για τη διατήρηση της υγείας των ταχυδρομικών περιστεριών σας. Η καλή υγιεινή θα πρέπει να ασκηθεί ανά πάσα στιγμή, κατά τον χειρισμό του κοπαδιού σας.

ο επιτυχής εκτροφέας θα πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες της υγιεινής.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Βασικά βήματα φροντίδας σε ένα άρρωστο η τραυματισμένο περιστέρι

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 7:53 pm

Βασικά βήματα φροντίδας σε ένα άρρωστο η τραυματισμένο περιστέρι

εδώ σας εξηγώ τρία βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα περιστέρι.
Είναι ζωτικής σημασίας η σταθεροποίηση της υγείας σε ένα άρρωστο ή τραυματισμένο περιστέρι, το συντομότερο δυνατόν μετά τη διάσωση η την αρρώστια.
Τρία βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας.
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ:
Ένα πουλί πρέπει να θερμανθεί σταδιακά σε μια φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος και να ανταποκρίνονται (σε θέση να καταπιούν). Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα περιστέρι η γιαβρί που παρουσιάζετε αδιάθετο,ο λόγους να είναι το πολύ κρύο. (Εάν ένα πουλί είναι αδιάθετο, ζητήστε τη βοήθεια ενός έμπειρου ή ενός πτηνίατρου αμέσως.)

κάντε στο περιστέρι μια γρήγορη, επιφανειακή εξέταση. Αν δεν υπάρχει μια κρίσιμη κατάσταση, π.χ., (σοβαρή αιμορραγία) όλα τα περιστέρια πρέπει να καλύπτονται και τοποθετούνται σε μια πηγή θερμότητας για τουλάχιστον 20-30 λεπτά για να φέρει τη θερμοκρασία του σώματος πίσω σε κανονικό.

Αν έχει τραύμα στο κεφάλι υπάρχουν υπόνοιες, ΜΗΝ τοποθετείτε το πουλί στη θερμότητα.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ:
Αφήστε το πουλί για να ηρεμήσει σε ένα ήσυχο, σκοτεινό, ζεστό χώρο.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ:
Υγρά θα πρέπει να χορηγούνται μετά, και μόνο οταν το πουλί έχει ζεσταθεί,πρώτα το εξετάζουμε και περνούμε απόφαση ως προς τη σοβαρότητα της αφυδάτωσης του. Όλα τα υγρά πρέπει να θερμαίνονται σε θερμοκρασία δωματίου!

Περιγραφή για το πως καταλαβαίνουμε το ενυδατωμένο και αφυδατωμένο περιστερι
Ένα καλά ενυδατωμένο περιστέρι αν το δούμε προσεκτικά.1. έχουν ελαστικό δέρμα,2. λαμπερά μάτια υγρά,3. παχουλή η μεμβράνη μέσα στο στόμα.4. τα περιττώματα είναι υγρά.
Μια μέτρια αφυδάτωση 1.το περιστέρι θα είναι λιγότερο ζωηρό από ότι σε πλήρη εγρήγορση.2. έχουν ξηρό δέρμα.3. θαμπά μάτια.4. μη σχηματίζεται περιττώματα.5. έχουν μια κολλώδη μεμβράνη στο στόμα.
Ένα σοβαρά αφυδατωμένα περιστερι.1. θα είναι ληθαργικό.2. το δέρμα θα «σκίζει», όταν λίγο το τσιμπάμε.3. έχει βυθισμένα μάτια.4. ξηρά περιττώματα.5. να έχει στεγνώσει η μεμβράνη στο στόμα.
Ανάλογα με την αιτία και το βαθμό της αφυδάτωσης, αντιστρέφονται και ο χρόνος αναρρώσεις. αυτό μπορεί να διαρκέσει έως 24 ώρες. Αν το πουλί είναι σε εγρήγορση, μπορεί να ενυδατωθεί από το στόμα, χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο για τα μάτια και ρίχνοντας σταγόνες στο ράμφος του κάθε λίγα λεπτά, προσέχοντας τα υγρά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή να εχουν θερμανθεί ελαφρώς. Αρχικά, μια ενυδάτωση σε διάλυμα πρέπει να χορηγείται. Το απλό νερό πρέπει να χορηγείται εάν τίποτα άλλο δεν υπαρχή διαθέσιμο.

Αν το περιστέρι δεν είναι σε θέση να μπορεί να καταπιεί μόνος του ή σε πλήρη εγρήγορση, θα πρέπει να δοθούν υγρά κάτω από το δέρμα (υπο-Q μέθοδος).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται από έμπειρο άτομο ή κτηνίατρο.
Ακολουθήστε αυτές τις απλές αλλά βασικές πληροφορίες.
Τα κύτταρα του σώματος απλά δεν λειτουργούν σωστά όταν το περιστέρι είναι αφυδατωμένο. η πεπτική λειτουργία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν το έντερο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η απορρόφηση δεν θα λάβει χώρα, τα τρόφιμα κάθονται αχώνευτα στο έντερο, και θα σκοτώσουν τελικά το περιστέρι.
Προτάσεις πηγή θερμότητας:
μια πετσέτα για επένδυση, μαξιλάρι θέρμανσης(που παίρνει νερό ζεστό).
η μια επένδυση γύρο από το κουτί που θα το έχουμε με μπουκάλια με ζεστό νερό.
Χαμηλή ισχύς λαμπτήρα, κατευθύνοντας το φως στο κουτί.
ένα κόλπο για Θερμότητα έκτακτης ανάγκης.
Γεμίστε μια παλιά κάλτσα περίπου τα 2 / 3 με ρύζι.τη βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων την κάλτσα για λίγα δευτερόλεπτα.μόλις σιγουρευτούμε ότι δεν είναι πολύ ζεστό, το τοποθετήστε γύρω από το πουλί.

μια άλλη Λύση για Ενυδάτωση.
Για ένα φλιτζάνι ζεστό νερό προσθέστε λίγο αλάτι και ζάχαρη,το ανακατεύουμε καλά. Το διάλυμα αυτό χρησιμοποιείται για ενυδάτωση από το στόμα.
Ακολουθώντας αυτά τα βασικά βήματα έχετε κάνει το καλύτερο για να βοηθήσετε ένα περιστέρι ασθενή.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

7 συμβουλές για υγιή περιστέρια

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 7:55 pm

)Μην φορτώνεται τον περιστερώνα.Από 3-5 περιστέρια ανά τ.μ το πολύ.
2)Μην δίνεται πολλά φάρμακα.όχι στην προληπτική θεραπεία,όταν δούμε ένα περιστέρι που δεν μας αρέσει η συμπεριφορά του το απομονώνουμε και κάνουμε σε αυτό θεραπεία και όχι σε όλο το κουμάσι.
3)Μην τα πολυταιζεται.όχι ταΐστρα μέσα στο κουμάσι,μία φορά την ημέρα τάισμα.
4)Αλλάζεται το νερό συνέχεια.Ακόμα και το νερό αν μπορείτε μην το έχετε μέσα στο κουμάσι.Αλλά πρέπει να τους το προσφέρεται κάθε φορά φρέσκο. η ποτίστρα να μην είναι στο πάτωμα αλλά λίγο πιο ψηλά,σε ένα καρεκλάκι ή σε ένα ράφι.
5)Βάλτε σε καραντίνα τα νέα πουλιά που αγοράζεται ή πιάνεται ακόμα και αν φαίνονται υγιή.Τουλάχιστον ένα μήνα.
6)Κρατήστε πάντα καθαρό τον περιστερώνα.Μην τον αφήνεται ποτέ ακαθάριστο και απολυμασμένο πάνω από μία εβδομάδα.
7)Κάντε απαραίτητα δυο βασικά εμβόλια. το εμβόλιο της και της παραμυξοίωση η τρέλας και το εμβόλιο της ευλογιάς.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ψευδοπανώλη των πτηνών

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 7:57 pm

Τα πρώτα κρούσματα ψευδοπανώλης των πτηνών εντοπίστηκαν στην Κύπρο από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Κρούσματα αυτής της ασθένειας εντοπίστηκαν σε περδίκια, περιστέρια, αλλά δεν εντοπίστηκαν σε πτηνοτροφικά υποστατικά.

Αν η ψευδοπανώλη δεν τεθεί υπό έλεγχο και αν δεν αποκλειστεί κάθε περίπτωση εξάπλωσής της, υπάρχει κίνδυνος σοβαρών επιπτώσεων. Επίσης ψευδοπανώλη πτηνών εντοπίστηκε και στην Βουλγαρία, στην οποία επιβλήθηκε εμπάργκο.

Η ψευδοπανώλης των πτηνών είναι γνωστή και ως "ασθένεια του Νιούκασλ". Όταν λέμε "ψευδοπανώλη των πτηνών" εννοούμε την οξεία ίωση των πτηνών, ταχύτατης εξάπλωσης, χαρακτηριζόμενη από νευρικά και αναπνευστικά συμπτώματα.

Αυτή η αρρώστια "χτυπάει" μαζικά τα πτηνά και έχει μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για πτηνά μικρής-νεαρής ηλικίας. Αφορά περιστέρια, κοτόπουλα, φασιανούς, γαλοπούλες, περδίκια πάπιες, κλπ. Η ψευδοπανώλη μεταδίδεται στον άνθρωπο από κατανάλωση μολυσμένου νερού, αυγών ή κρέατος, με επαφή φτερών κλπ. Η ασθένεια αυτή δεν είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο, όμως με αυτή την άποψη δεν συμφωνούν οι Κτηνίατροι. Το μικρόβιο που προκαλεί αυτή την ασθένεια μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες ψύξης από 6-8 μήνες, ενώ σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 1-2 χρόνια. Η τελευταία φορά που εκδηλώθηκε η ασθένεια της ψευδοπανώλης ήταν το 1977 στην Κύπρο, όπου είχε αντιμετωπιστεί με προσπάθεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών (εμβολιασμός πτηνών). Επιπλέον, το 1992 η ίδια ασθένεια εντοπίστηκε στο Δημόσιο Κήπο δίπλα από τη Βουλή, αλλά τότε περιορίστηκε μόνο εκεί.Η ψευδοπανώλη ανακαλύφθηκε Ανατολικές Ινδίες το 1926, αλλά ονομάζεται κατόπιν Νιουκάστλ-απόν-Τάιν, Αγγλία, όπου ανακαλύφθηκε πάλι ένα έτος αργότερα το 1927.

Ο αιτιώδης παράγοντας, Ιός ψευδοπανωλών (NDV). Η μετάδοση εμφανίζεται από την έκθεση στα περιττώματα από τα μολυσμένα πουλιά, και μέσω της επαφής με τη μολυσμένους τροφή, το ύδωρ, τον εξοπλισμό και τον ιματισμό.

Η έκθεση των ανθρώπων στα μολυσμένα πουλιά (παραδείγματος χάριν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας πουλερικών) μπορεί να προκαλέσει ήπιο επιπεφυκίτιδα και γρίπη- όπως τα συμπτώματα, αλλά NDV ειδάλλως δεν θέτει κανέναν κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία. Το ενδιαφέρον για τη χρήση NDV ως αντικαρκινικό πράκτορα έχει προκύψει από τη δυνατότητα NDV για να σκοτώσει επιλεκτικά τον άνθρωπο όγκος κύτταρα με την περιορισμένη τοξικότητα στα κανονικά κύτταρα.

Τα σημάδια της μόλυνσης με NDV ποικίλλουν πολύ ανάλογα με τους παράγοντες όπως πίεση από τον ιό και την υγεία, την ηλικία και τα είδη οικοδεσπότης. Μπορούν να περιλάβουν τα αναπνευστικά σημάδια (να λαχανιάσει, βήξιμο), τα νευρικά σημάδια (κατάθλιψη, ανορεξία, γέρνοντας φτερά, παράλυση), τη διόγκωση των ματιών και του λαιμού, τη διάρροια, τραχιά ή λεπτός-ξεφλουδισμένα αυγά και τη μειωμένη παραγωγή αυγών.

Οι πιέσεις NDV μπορούν να ταξινομηθούν ως (ιδιαίτερα ιογόνος). Οι πιέσεις Velogenic παράγουν τα αυστηρά νευρικά και αναπνευστικά σημάδια, που διαδίδονται γρήγορα και την αιτία μέχρι τη θνησιμότητα 90%. Η αιτία πιέσεων Mesogenic που βήχει, έχει επιπτώσεις στην ποιότητα αυγών και την παραγωγή και το αποτέλεσμα στη θνησιμότητα μέχρι 10%. Οι πιέσεις Lentogenic παράγουν τα ήπια σημάδια με την αμελητέα θνησιμότητα.

Καμία επεξεργασία για NDV δεν υπάρχει, αλλά η χρήση των προφυλακτικών εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων μειώνει την πιθανότητα των ξεσπασμάτων.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σκουλήκι μόλυνσης

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 7:58 pm

στρογγυλά σκουλήκια είναι ευρέως διαδεδομένες σε κοπάδια περιστεριών, ενώ την ταινία είναι λιγότερο συχνές. Αυτοί οι τύποι σκουλήκι ζουν ως παράσιτα στο λεπτό έντερο των περιστεριών.Βαριά μολυσμένα περιστέρια συνήθως παρουσιάζουν διαταραχή της γενικής κατάστασης και είναι και με θαμπά και αναστατωμένα φτερά και τα πουλιά χάνουν βάρος.στο τέλος πεθαίνουν.για την θεραπεία υπάρχουν κάψουλες που της δίνεις κατευθείαν από το στόμα.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

τριχομοναδα ή σαρακι

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 7:59 pm

εμφανίζεται σε σμήνη περιστεριών σε όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα άσχημη ασθένεια με σοβαρές απώλειες. Σχεδόν όλα τα περιστέρια είναι φορείς του Trichomonas, που ζουν στο βλεννογόνο του άκρου και του λαιμού, του οισοφάγο. τα μολυσμένα περιστέρια αποβάλλουν τα παράσιτα απο το σάλιο και τα κόπρανα. Ενήλικα περιστέρια μολύνουν τους νεοσσούς από το τάισμα.Στα ενήλικα περιστέρια υπάρχει μια αισθητή μείωση της ζωτικότητας και απροθυμία να πετάξει.εμφανίζει διάρροια και ερυθρότητα στον λαιμό.στην επέκταση της μόλυνσης εμφανίζονται "κίτρινα κουμπιά" στο βλεννογόνο της υπερώας (δηλ.κίτρινα στίγματα) εξελίσσεται σε (σαράκι).
στους νεοσσούς εμφανίζετε στην ανάπτυξη του πλακούντα και μολύνετε και εμφανίζει απόστημα που μπορούν να εξαπλωθούν σε εσωτερικά όργανα.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κοκκιδίωση

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 8:00 pm

Κοκκιδίωση

Κοκκιδίωσης είναι μια εντερική ασθένεια που είναι πολύ διαδεδομένη στα περιστέρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Κοκκίδια κατοικήσουν το λεπτό έντερο σχεδόν όλων των περιστεριών.Μετά από την κατάποση του. τα επόμενα στάδια της ανάπτυξής τους προκαλούν βλάβη του εντερικού τοιχώματος. Μέσα σε 4-7 ημέρες αρχίζει να φαίνεται η μόλυνση από της κουτσουλιές.τα περιστέρια μπορούν να αναπτύξει ανοσία στη λοίμωξη που οφείλεται στην διέγερση των ενδογενών αμυντικών μηχανισμών που έχει. τα περιστέρια ζουν σε ένα είδος ισορροπίας με τα παράσιτα, η οποία τα προστατεύει έτσι από αυτήν την σοβαρή εντερική νόσο.τα μολυσμένα περιστέρια φαίνονται υγιείς.τα περιττώματα είναι μερικές φορές αρκετά μαλακά. οι κουτσουλιές έχουν πρασινωπό χρώμα και μερικές φορές αιματηρή διάρροια. στα περιστέρια που υπαρχή η υποψία της λοίμωξης αλλά εμφανίζουν ήπια μόλυνση δεν αντιμετωπίζονται. προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία ξενιστή-παθογόνου. στα περιστέρια με προχωρημένη μορφή της νόσου αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.σας δείχνω φώτο πως είναι η κουτσουλιά από μολυνσμενο περιστέρι.

avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ευλογια

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 8:00 pm

προσβολή από τον ιό της ευλογιάς παρατηρείται συνήθως το καλοκαίρι.
Η ευλογιά μεταδίδεται με την κατάποση ή την εισπνοή του ιού. Επίσης, τον ιό μπορούν να μεταδώσουν όπως είπαμε τα κουνούπια, κάνοντας έτσι συνηθέστερη την έξαρση τους θερινούς μήνες.η μετάδοση γίνεται και με την είσοδο του ιού μέσω μιας προϋπάρχουσας πληγής ή μιας ανοιχτής πληγής. τα εξαρτήματα και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τη σίτιση των περιστεριών μπορούν επίσης να μεταδώσουν τον ιό. τα συμπτώματα που φαίνονται είναι τα εξής.Ανάπτυξη κονδύλων στα σημεία του σώματος του πουλιού χωρίς πτέρωμα συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, του ράμφους, και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Οι κόνδυλοι εξελίσσονται σε φλύκταινες που σπάζουν κάνοντας αργότερα κρούστα και μπορεί να μολυνθούν στη συνέχεια από βακτηρίδια ή μύκητες. Στην περίπτωση που προσβληθούν τα μάτια, παρατηρούνται κοκκινισμένα βλέφαρα, ερεθισμός του κερατοειδούς χιτώνα, καταρράκτης και συρρίκνωση του ματιού. Μερικές πληγές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες και παραμένουν μέχρι 6 εβδομάδες.άλλα σημάδια είναι η επιπεφυκίτιδα και η ανάπτυξη γκρίζων προς καφετιών πληγών στο εσωτερικό του στόματος, στη γλώσσα, που μπορεί να επεκταθούν μέχρι τον οισοφάγο(αλλά πολύ περιστεραδες μου λένε ότι αυτή είναι άλλη μορφή ευλογιάς). Το πουλί είναι πιθανόν να δυσκολεύεται να φάει και να πιει.όπως σας είπα εμφανίζονται και πληγές γύρο από τα μάτια, προκαλώντας μερικές φορές σοβαρά έλκη στον κερατοειδή και μόνιμη βλάβη στα στο μάτι.τώρα πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.να αποφύγουμε την έκθεση των πουλιών στα κουνούπια με τη χρήση σήτας(το βράδυ που είναι όλα μέσα στο κουμάσι)και συχνούς ψεκασμούς στο κουμάσι για να εξαφανίσουμε τα παράσιτα.το εμβόλιο κατά της ευλογιάς που διατίθεται για περιστέρια και να εμβολιαστούν τα υγιή πουλιά.Απομόνωση τα προσβεβλημένα πουλιά από τα υπόλοιπα. Να χρησιμοποιείται ξεχωριστό εξοπλισμό για το τάισμα των άρρωστων περιστεριών.Προστατεύστε τα περιστέρια που έχουν πληγές,γιατί ο ιός της ευλογιάς μπορεί να εισέλθει στο σώμα μέσω μιας ανοικτής πληγής.πιστεύω να σας κατατόπισα όσο μπορούσα σχετικά με την ευλογιά.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παραμυξοϊωση η τρέλα?

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 8:02 pm

Παραμυξοϊωση η τρέλα. Είναι από της πιο κολλητικές αρρώστιες.Αν αρρωστήσουν τα περιστέρια ελάχιστα επιζούν.ακόμα και αυτά που θα επιζήσουν θα είναι προβληματικά για την υπόλοιπη ζωή τους.για αυτό προληπτικά τα εμβολιάζουμε κάθε έξη μήνες.εδώ σας δείχνω τα συμπτώματα της τρέλας https://www.youtube.com/watch?v=UWC58llOBzQ μετά το εμβόλιο θέλει για τρεις εβδομάδες πολύ καλή διατροφή δηλ.καλό μείγμα σπόρων,βιταμίνες.σε αυτό το διάστημα ο οργανισμός του περιστεριού φτιάχνει αντισώματα.υπαρχή πιθανότητα καπια περιστέρια να δείξουν τα συμπτώματα του ιού. αν γίνει αυτό δείχνει ότι το συγκεκριμένο περιστέρι είχε τον ιό.αλλά δεν είναι απόλυτο. γιατί υπαρχή πιθανότητα να δείξει συμπτώματα τέτοια και από παρενέργεια του εμβολίου.μικρή μεν πιθανότητα άλλα υπαρχή.αυτά που θα δείξουν τέτοια σημάδια κάλο είναι να μπουν σε καραντίνα.(αυτό το λέω γιατί τα υγειη περιστέρια θα γίνουν καλά και δεν θα έχουν τα συμπτώματα και έτσι θα καταλαβουμαι ότι είναι από την παρενέργεια του εμβολίου.ενώ αυτά που είχαν τον ιό θα παραμείνουν με τα συμπτώματα).πάντως είναι μια αρρώστια που μπορείς να χάσεις τα περιστέρια σου από την μια στιγμή στην άλλη.εδώ θέλω να πω στα μέλη που έχουν περιστέρια ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν δυο εμβόλια απαραίτητα.της τρέλας και της ευλογιάς.δείτε και εδώ.
https://www.youtube.com/watch?v=EhHmReK9SJ0&NR=1
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μυκοπλάσμωση

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 8:03 pm

Μυκοπλάσμωση

Η μορφή καταρροή σε περιστέρια συχνά ονομάζεται "Μυκοπλάσμωση. Προκαλείται από μια πολλαπλή μόλυνση με παθογόνους παράγοντες: τα βακτήρια (π.χ. κόκκους), ιούς (π.χ. έρπης) και παθογόνους παράγοντες που ανήκουν στην ομάδα των οργανισμών μυκοπλασματων. Θεωρείται δεδομένο ότι το μυκόπλασμα προκαλεί σοβαρές παθήσεις μόνο με την παρουσία και άλλων λοιμώξεων.
Έξω από το σώμα των περιστεριών οι οργανισμοι μυκοπλάσματους είναι βιώσιμες μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 17 ημέρες σε θερμοκρασία 20 ° C, αλλά μόνο 20 λεπτά στους 50 °c. Οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν την επιβίωσή τους.
Η μετάδοση γίνεται μέσα από τα κόπρανα, το πόσιμο νερό, τροφή, τον εξοπλισμό και με τα σταγονίδια των περιστεριών που μεταδίδεται η μόλυνση από περιστέρι σε περιστέρι.

Τα συμπτώματα της ασθένειας:
το προκαλεί ενόχληση στη μύτη, μειωμένη απόδοση, απροθυμία να πετάξει, συριγμό και κροτάλισμα ήχος της αναπνοής ιδιαίτερα αισθητή από το βράδυ.προσβαλλότας το περιστέρι του μειώνει την αντίσταση του οργανισμού του περιστεριού σε λοιμώξεις.
τώρα πως μεταδίδεται καπιοι παράγοντες μπορεί να είναι: στον περιστερώνα ο συνωστισμός(να έχεις πολλά περιστέρια), έλλειψη καθαριότητας, μολύνσεων σε λανθάνουσα μορφή (π.χ. εκτοπαράσιτα, παρασιτώσεις σκουλήκι, coccidial λοίμωξη), η διατροφή ελλιπής, κακή παροχή νερού, στρες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ορνιθωση

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 8:04 pm

ορνιθωση

Ορνίθωση είναι λοιμώδης νόσος που προσβάλλει πολλά είδη πτηνών παγκοσμίως ανάμεσα σε αυτά είναι και τα περιστέρια. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί στον άνθρωπο και άλλα θηλαστικά.η οξεία μορφή ορνιθωσεις μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη με ένδειξη επιπεφυκίτιδας και με εντερίτιδα με διάρροια.υπαρχή και η χρόνια μορφή είναι πιο συχνά στα ενήλικα περιστέρια, τα οποία, ωστόσο, δείχνουν λίγες ή δεν υπάρχουν ενδείξεις της νόσου.καπιες ενδείξεις για να καταλάβουμε είναι η αναπνοή με μισάνοιχτο ράμφος γιατί προσβαλλη τους θύλακες αέρα και τους πνεύμονες που επηρεάζονται.και όταν δούμε φλεγμονή του συνόλου του ματιού που έχει μολυνθεί.τα περιστέρια που έχουν μολυνθεί είναι μια επικίνδυνη πηγή μόλυνσης για τους νέα περιστέρια και για τους ανθρώπους.η νόσο αντιμετωπίζεται με χλωροτετρακυκλίνη η οποία έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για πολλά χρόνια για τον έλεγχο της ορνίθωσης. η χορήγηση της χλωροτετρακυκλίνης δεν πρέπει να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της περιόδου 30 ημερών θεραπείας.Μην χρησιμοποιείται τροφές που περιέχουν ασβέστιο (π.χ. χαλίκι) κατά τη διάρκεια της θεραπείας. γιατι δεσμεύει το ασβέστιο την Χλωροτετρακυκλίνη και επομένως μειώνει την αποτελεσματικότητά της.σας δείχνω και δυο φώτο με τα συμπτώματα που είπα.

avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λοιμώδης καταρροή ή συναχι?

Δημοσίευση  admin Την / Το Πεμ Μάης 05, 2011 8:05 pm

Λοιμώδης καταρροή ή συναχι?

Ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος. δημιουργείται από χωρους μη καλά αεριζόμενους.ελλιπής παροχή οξυγόνου και υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών αερίων και σκόνης στο κουμασι μειώνουν την αντίσταση των περιστεριών που τα καθιστά εξαιρετικά ευπαθή στη λοίμωξη.
ακόμα παίζει ρόλο και η πυκνότητα πληθυσμού των περιστεριών(δηλ.να είναι πάρα πολλά)
και τα επίπεδα ατμοσφαιρικής σκόνης.

Αρχικά προκαλεί στο περιστέρι φτέρνισμα και μια υδάτινη ρινική βλέννα η οποία με την οξεία μορφή της νόσου γίνεται κιτρινωπό καφέ χρώμα. Αυτό δείχνουν τα πρώτα σημάδια,που ειναι ότι η γενική κατάσταση του περιστεριού είναι μειωμένη.
δηλαδή μειωμένη όρεξη για τροφή και νερό. ακόμα και παύση της αλλαγής φτερώματος έχει παρατηρηθεί.
και μια απροθυμία να πετάξει.
Η μιμόζα και η γέφυρα της μύτης γίνεται γκρι και προκαλεί ξύσιμο του κεφαλιού και της μύτης. Όταν το ράμφος είναι ανοιχτό φαίνεται η βλέννα και μπορείς να την δεις που εκτείνεται στην περιοχή στον ουρανίσκο.τα συμπτώματα είναι ερυθρότητα και διόγκωση του βλεννογόνου του φάρυγγα .

Στο προχωρημένο στάδιο της νόσου φαίνεται υπόλευκο-κίτρινο που διαμορφώνεται στη λαρυγγική περιοχή. οι φλεγμονώδεις διεργασίες επεκτείνονται και στην τραχεία και στο κατώτερο αναπνευστικό συστήμα (θύλακες αέρα).
ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος της αναπνοής (δύσπνοια).

avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

neosporin

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:31 pm

neosporin Βοηθά τις πληγές επουλώνονται γρηγορότερα
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Terramycin

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:32 pm

Terramycin
χρήση της είναι ενάντια σε πολλές βακτηριακές μολύνσεις.χρησιμοποιείτε και για θεραπεία για λοιμώξεις στα μάτια.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αμοξικιλίνη 10% σκόνη

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:33 pm

Αμοξικιλίνη 10% σκόνη

Πολύ αποτελεσματικό κατά παράτυφο, e-coli και εξυπηρετεί ως γενική του αντιβιοτικού σε ένα ευρύ φάσμα κατά των βακτηρίων
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Aureomycin

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:33 pm

Aureomycin
Ένα γενικό αντιβιοτικό αποτελεσματικό εναντίον διαφόρων λοιμώξεων και τα κρυολογήματα.

avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Divet Δισκία

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:34 pm

Divet Δισκία


Ατομική θεραπεία για e-coli, παράτυφο καικοκκιδίωσης.
Επίσης χρησιμοποιείται για ένα κρυολόγημα στα μάτια.

avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ESB3

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:34 pm


ESB3
Πολύ αποτελεσματική θεραπεία για το e-coli, κοκκιδίωσης και σαλμονελας

avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Lifesaver Κάψουλες

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:35 pm

Lifesaver Κάψουλες
Κάψουλες αναπτυχθεί για τον έλεγχο και τη θεραπεία των μεγάλων ασθενειών που πλήττουν τα περιστερια μας.
Χρήσιμη στη θεραπεία ανώτερου αναπνευστικού προβλήματα-φτέρνισμα, κουδουνίστρες, υγρή μύτη.
Επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός περιστεριου, όταν φαίνεται άρρωστο,
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

1 for 4 Tablets 1 για 4 δισκία

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:36 pm

1 for 4 Tablets
1 για 4 δισκία
Συνδυασμός φουραλταδόνης 15 mg και Ρονιδαζόλη 5 mg.Ατομική θεραπεία σαράκι, e-coli, παράτυφο και κοκκιδίωσης.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Terramycin Πυκνό

Δημοσίευση  admin Την / Το Παρ Μάης 06, 2011 3:36 pm

Terramycin Πυκνό Ένα ευρέως φάσματος αντιβιοτικό το οποίο είναι επίσης αποτελεσματικό στην αναπνευστικές λοιμώξεις, όταν συνδυάζεται με Tylan.
avatar
admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 395
Ημερομηνία εγγραφής : 01/05/2011
Ηλικία : 46
Τόπος : θεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 1 από 5 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης